Slaan bij jou regelmatig de stoppen door?

Bijna de helft van alle binnenbranden wordt veroorzaakt door een elektrisch defect. Een veel voorkomende oorzaak is het verkeerd gebruik van verlengsnoeren.

Bijzondere constructies
Onze adviseurs zien de meest bijzondere constructies op de werkvloeren. Van zelf gemonteerde verlengsnoeren waar de elektriciteitsdraden nog uitsteken tot veelvuldig doorgekoppelde verlengsnoeren waar een keur aan apparaten op zijn aangesloten.

Onderschat de gevolgen van brand niet
Hoe groot het risico is dat deze situaties kunnen leiden tot brand, wordt vreselijk onderschat. Wij adviseren onze klanten daarom dringend om hiervoor een elektricien in te schakelen. Het is een kleine investering, maar daarmee kun je grote problemen voorkomen. En zeg nu zelf; het is een stuk prettiger werken als niet om de haverklap de stoppen doorslaan.

Tips voor veilig gebruik
Natuurlijk kan een verlengsnoer ook handig zijn. Maar gebruik ze dan verantwoord:

–          Gebruik kant-en-klare verlengsnoeren

–          Zorg voor een verlengsnoer met een voldoende dik snoer (een te dun snoer wordt snel veel te warm)

–          Gebruik alleen snoeren, stekkers, stekkerblokken, enz met randaarde

–          Koppel verlengsnoeren niet door

–          Rol kabelhaspels altijd af

Benieuwd hoe veilig jouw bedrijf is?
De adviseurs van VSP Risk letten tijdens hun bezoek op deze zaken. Het is een onderdeel van ons advies. Wil je dat onze adviseur met jou meekijkt naar deze en andere risico’s? Vraag dan de Risicoscan aan.