Adviseurs VSP Risk geslaagd voor nieuwe vakdiploma’s

De periode van  studeren, examenstress en nagelbijtend wachten op de uitslag is voorbij. De afgelopen maanden hebben alle medewerkers van VSP Risk hun vakdiploma’s opnieuw behaald. Minister Dijsselbloem heeft namelijk besloten dat, door wanpraktijken van een aantal personen in de financiële sector, alle adviseurs opnieuw moesten aantonen de juiste en voldoende kennis in huis te hebben. Per 1 april 2016 zijn de ‘oude’ diploma’s ongeldig. Als je nagaat dat onze adviseurs minimaal 3 vakdiploma’s hebben, kun je wel nagaan dat hiermee behoorlijk veel druk op de schouders kwam. Dit zijn pittige studies geweest, waar nu opnieuw examen in gedaan moest worden. Bovendien wordt niet alleen kennis getest, maar ook de toepassing in de praktijk op het gebied van vaardigheden, competenties en integriteit.
Deze examens staan overigens los van de eis om permanent actuele kennis te kunnen aantonen . Dat wordt iedere twee maanden getoetst.

VSP Risk adviseur Aad Santifort: “Ik ben blij dat het erop zit. Het was de afgelopen maanden hard studeren, maar ik denk dat we trots mogen zijn dat iedereen het gehaald heeft. Het moeilijkst was dat, naast parate kennis, ook werd getoetst op integriteit, competenties en professioneel gedrag.  Er werden situaties geschetst die in de praktijk nauwelijks  voorkomen. En dat terwijl eerdere examens juist gingen om het toepassen van de kennis in de praktijk.”