Groene kaart voor caravans

Ga je op vakantie met een caravan of aanhanger? Dan is het in sommige landen verplicht om naast de groene kaart voor de auto, ook een groene kaart voor de caravan of aanhanger te hebben.

Twee groene kaarten
Caravans en aanhangers zijn standaard meeverzekerd op de autoverzekering voor schade die je anderen toebrengt. Dat wordt aangeduid op de groene kaart en dat is in de meeste landen voldoende. Maar ga je op vakantie naar Duitsland, Polen of Spanje dan heb je een aparte groene kaart nodig. Ook als je alleen door deze landen heen rijdt. Dit geldt voor caravans en aanhangers zwaarder dan 750 kg (leeggewicht + laadvermogen).

Groene kaart aanvragen
Een aantal verzekeraars levert standaard twee groene kaarten. Zo niet, dan kun je de tweede groene kaart aanvragen door ons een kopie van je caravan- of aanhangerkentekenbewijs op te sturen. Loopt de verzekering niet via ons, neem dan contact op met de verzekeringsmaatschappij waar de auto verzekerd is.