Te veel geld in de kluis

In de decembermaand hebben veel winkels hogere omzetten dan andere maanden. Je werkt daar hard voor, dus berg je dat geld veilig op in de kluis. Daarmee ga je er vanuit dat het beschermd is tegen brand en inbraak en dat je verzekerd bent voor het geval de kluis wordt opengebroken.

Waardeberging
Wat veel ondernemer niet weten is dat er een maximum is gesteld aan de waarde in een kluis. Dat heet de maximale waardeberging. Die waardeberging is een indicatie van de inbraakwerendheid. Hoe hoger de waardeberging, des te moeilijker is de kluis te kraken en des te meer cash en waardevolle spullen er in kunnen worden bewaard. Op deze informatiekaart van VGW (Vereniging Geld- en Waardeberging) kun je nagaan wat de maximale waardeberging van jouw kluis is. Als er meer in de kluis zit dan de maximale waardeberging, dan ben je voor dat deel niet verzekerd.

Verzekeren
Verzekeraars hebben overigens allemaal hun eigen voorwaarden voor het verzekeren van geld. Let goed op of jouw situatie aansluit op de voorwaarden van de verzekeraar! Zorg er ook voor dat het aanwezige bedrag onder de verzekerde waarde blijft. Stort liever een keer extra af bij de bank.