Verschillen zorgverzekeringen groot in 2020

De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2020 bekend gemaakt. Via de zorgvergelijker kun je snel en eenvoudig zien of overstappen voor jou interessant is.

Goed kijken naar verschillen
Het loont de moeite om eens per jaar zorgverzekeringen te vergelijken. Dat geldt zeker voor dit jaar. De verschillen tussen de zorgaanbieders zijn groter dan ooit. Wij adviseren niet alleen naar de premie te kijken, maar vooral de dekkingen goed te vergelijken. Als je minder premie betaalt, maar vervolgens flink moet bijbetalen aan zorg, waarvan je vooraf al kan inschatten dat je die nodig hebt, kun je toch duurder uit zijn.

Verandering collectieve zorgverzekering
Twee op de drie Nederlanders heeft een collectieve zorgverzekering, bijvoorbeeld via de werkgever, een sportvereniging of een lidmaatschap. In 2018 liet minister Bruno Bruins van Medische Zorg blijken dat hij af wil van de hoge ‘nepkortingen’ die worden gegeven op deze verzekeringen. Daar wordt met ingang van 2020 de eerste stap in gezet. Vanuit de overheid is bepaald dat de korting op de basisverzekering in 2020 maximaal 5% mag zijn.
Het wegvallen of verminderen van de korting op de basisverzekering kan al snel leiden tot een stijging van 70 tot 80 euro per jaar. Daarnaast hebben sommige verzekeraars de premie flink verhoogd. Er zijn gelukkig ook zorgverzekeraars die een premieverlaging doorvoeren. Verder zien we dat de dekkingen, bij met name de collectiviteiten via werkgevers, aangepast zijn. Wil je weten of jouw zorgverzekering nog steeds de beste keuze is? Ga dan naar de zorgvergelijker.

Ook voor werknemers
Dit aanbod geldt ook voor jouw werknemers. Dat geeft jou als werkgever de mogelijkheid iets extra’s te bieden als aanvulling op de arbeidsvoorwaarden.

Extra ondersteuning

Een goede zorgverzekering sluit aan op persoonlijke behoeften. Dat is niet alleen belangrijk voor jezelf maar het geeft je als werkgever extra ondersteuning om de gezondheid van je werknemers te beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan wachtlijstbemiddeling, dieetadvies, tilcursus, enzovoorts. Een mooi voordeel voor jou als werkgever, want gezonde werknemers zijn immers productiever en de kans op verzuim is aanzienlijk lager.

Korting ook voor werknemers

Niet alleen jij, maar ook je medewerkers kunnen profiteren van de collectiviteitskorting via VSP Risk. Een extra pluspunt voor jou als werkgever. Je hebt immers je werknemers iets extra’s te bieden als aanvulling op de arbeidsvoorwaarden.  Namelijk korting op de premie van de zorgverzekering die oploopt tot 10%!

Advies en ondersteuning

De medewerkers van de Zorgadvieslijn zijn veelal afkomstig van de grotere zorgverzekeraars en hebben directe contacten met zorgverleners. Ze zijn bovendien 24/7 bereikbaar voor vragen en advies.

Bel: 088 0008333